Solutie pentru curatat murdaria si depunerile de bitum, gudron, etc.

Solutie pentru curatat murdaria si depunerile de bitum, gudron, etc.

COMPOZITIE

Produs pe baza de agenti de suprafata aniionici cu adaos de solvent.

MANIPULAREA

Este inflamabil. Temperatura de inflamabilitate este de 27 grade C. Avand in vedere caracterul degresant se va evita contactul direct cu pielea. De asemenea, se va evita ingerarea. Produsul se va manipula doar in aer liber sau spatii bine ventilate, in lipsa oricarei surse de flacara sau scanteie.

DATE TEHNICE PENTRU APLICARE.

Produsul,  serveste la detasarea si spalarea materialelor textile cu pete de grasimi,uleiuri minerale,smoala etc. care in mod normal,nu pot fi indepartate cu ajutorul produselor de spalare obisnuite.Se poate folosi impreuna cu sapun.

Produsul are un efect puternic de spalare si de spumare si nu ataca fibrele natural si sintetice (poliamidice,poliesterice,poliacrilonitrilice), se intrebuinteaza ca atare sau diluat in proportie de 1:1-1:4 la detasarea petelor de grasimi,uleiuri minerale,grafit,funingine,smoala,gudron etc.Se aplica pe pata (daca este necesar se freaca cu o perie),apoi se spala bine cu apa calda.Operatia poate fi repetata la nevoie.Nu se recomanda frecarea cu mana din cauza efectului puternic degresant al produsului asupra pielii.De asemenea,nu se recomanda depozitarea indelungata (peste 1 ora) a tesaturilor tratate local cuprodus.In cazul tesaturilor vopsite se va verifica mai intai daca la detasare locala cu solutie aceasta decoloreaza vopsirea.

INDEPARTAREA SMOALEI SI A GUDRONULUI DE PE LANA PUF SI DE PE TESATURILE DIN LANA SAU SEMILANA.

Lana puf se lasa sa stea 5-10 ore intr-o baie care contine 50-100g/l  Produs,la o temperatura de cca. 30 grade Celsius.Trasaturile din lana si semilana,dup ace in prealabil au fost impregnate pe fulard cu o solutie de  50-100g/l  Produsul,se lasa sa stea 3 ore la o temperatura de cca. 30 grade Celsius.

INDEPARTAREA GUDRONULUI DE PE PASLA,FETRU DIN PAR SI DIN LANA.

Materialul sub forma de pasla sau de fetru impurificat cu gudron sau cu smoala se trateaza,timp de 1-3 ore, cuPRODUS diluat in proportie de 1:1-1:6.Pentru obtinerea unui efect de spalre mai bun materialul se agita,din cand in cand,cu precautie..

INDEPARTAREA PETELOR DE ULEI,GRASIMI etc.DE PE TESATURILE DIN FIBRE POLIAMIDICE.

Inainte de vopsire,tesatura se fulardeaza cu o solutie de 50-100 g/l ALDETAL,la o temperatura de cca. 30 grade Celsius.Dupa fulardare se la sa stea 1-3 ore,apoi se spala intr-o baie care contine 1g/l Detersin 17 sau Romopol OF 10.Urmeaza spalarea cu apa calda sau rece.

SPALAREA RUFELOR SI A LENJERIEI FINE.

In vederea obtinerii unei degrasari complete,in apa de inmuiare a rufelor se vor adauga 2-5g/l Produs.Se recomanda ca locurile foarte murdare sa fie frecate cu o perie inmuiata intr-o solutie concentrate.